Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin a semnat proiectul de lege care prevede amenzi pentru ignorarea ordinelor poliției


Președintele Rusiei Vladimir Putin a semnat proiectul de lege cu privire la amenzi pentru încălcarea controversatei legi a „agenților străini” și a altor legislații referitoare la proteste, cum ar fi finanțarea mitingurilor și neascultarea ordinelor de către forțele de ordine. Conform legilor, semnate miercuri, 24 februarie, de Putin, publicarea materialelor așa numiților „agenți străini” fără a indica și statutul lor ar putea duce la amenzi de până la 2.500 ruble (33,5 dolari) pentru persoane fizice și până la 500.000 ruble (6.720 dolari) pentru entități.

Legislația „agentului străin” din Rusia a fost adoptată în 2012 și a fost modificată în mod repetat. Legea cere organizațiilor neguvernamentale care primesc asistență financiară externă și despre care guvernul de la Moscova consideră că ar fi angajate în activități politice să fie înregistrate ca atare și să se identifice ca „agenți străini” și să se supună auditurilor autorităților ruse. Modificările ulterioare ale legii au vizat mass-media finanțate din străinătate, inclusiv mai multe servicii în limba rusă ale postului nostru de radio precum și televiziunea Current Time.

Roskomnadzor a adoptat anul trecut reguli care impun ca mass-media listată astfel să marcheze toate materialele scrise cu o notificare clară , toate materialele radio cu o declarație audio și toate materialele video să înceapă cu un text de 15 secunde. Agenția a pregătit sute de plângeri împotriva site-urilor de știri ale RFE/RL. Amenzile totale percepute ar putea ajunge la aproape 1 milion de dolari. RFE/RL a numit amenzile „o campanie de constrângere și intimidare sponsorizată de stat”, în timp ce Departamentul de Stat al SUA le-a descris ca fiind „intolerabile”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG