Linkuri accesibilitate

Peste o mie de arestări printre protestatarii anti-Lukașenka


Poliția continuă să-i aresteze pe cei care protestează împotriva lui Lukașenka

În Republica Belarus, poliția a reținut peste o mie de protestatari la demonstrațiile de duminică, la care s-a cerut din nou demisia lui Alexandr Lukașenka și repetarea alegerilor prezidențiale, la peste trei luni de la scrutinul disputat din luna august. Poliția a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante pentru a dispersa mulțimea în capitala, Minsk, unde s-au făcut și cele mai multe arestări.

Aflat la putere de 26 de ani, Lukașenka spune că a câștigat categoric alegerile din 9 august, dar opoziția spune că alegerile au fost fraudate, iar țările occidentale au refuzat să accepte rezultatele oficiale.

Candidata opoziției, Svetlatna Țihanovskaia, a spus că poliția a recurs, duminică, la represiuni „devastatoare” și a făcut apel la sprijin internațional pentru apărarea protestatarilor. De la începerea protestelor, în luna august, câțiva demonstranți au fost uciși, iar mii de oameni au fost arestați, existând relatări credibile despre tortură în timpul represaliilor declanșate de autorități.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG