Linkuri accesibilitate

Zelenski exclude negocierile, dacă Rusia organizează referendum în zonele ocupate


Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, dacă Moscova organizează referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate ale țării sale, nu pot avea lor negocieri cu Ucraina sau cu aliații săi internaționali.

Zelenski a declarat în discursul său video nocturn că Ucraina își menține poziția de a nu ceda niciun teritoriu Rusiei. „Dacă ocupanții continuă pe calea pseudo-referendumurilor, își barează orice șansă de discuții cu Ucraina și cu lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat”, a declarat președintele Ucrainei.

Trupele ruse și separatiștii susținuți de Moscova dețin, în prezent, mari porțiuni de teritoriu în regiunea Donbas din estul Ucrainei și în zonele din sud. Oficialii instalați de Rusia în ambele zone au evocat posibilitatea de a organiza referendumuri privind aderarea la Rusia. Oficialii ruși și ucraineni au avut mai multe runde de discuții în luna martie, dar s-au înregistrat puține progrese, fiecare parte acuzându-se reciproc pentru oprirea contactelor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG