Linkuri accesibilitate

Zelenski speră să-l convingă pe Biden să blocheze cumva Nord Steam 2


Trei senatori americani despre posibila agendă a întâlnirii Biden-Putin
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:51 0:00

Trei senatori americani despre posibila agendă a întâlnirii Biden-Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy spune că dorește o întâlnire cu președintele american Joe Biden înainte de summit-ul acestuia cu președintele rus Vladimir Putin pentru a discuta decizia Statelor Untie de a renunța la sancțiunile împotriva firmelor care participă la construcția gazoductului Nord Stream 2.

Zelenskiya declarat într-un interviu acordat site-ului american de știri Axios că este dispus să se vadă cu Biden „în orice moment și în orice loc de pe planetă” cu scopul de a-l convinge pe președintele american să oprească conducta. Administrația Biden a decis să renunțe la sancțiuni în luna mai, invocând statutul aproape complet al proiectului și importanța unor bune relații cu Germania.

Zelenski a declarat dezamăgit, susținând în interviul cu Axios că Biden i-ar fi dat „semnale clare” că America era pregătită să blocheze conducta înainte de știrea că sancțiunile vor fi renunțate.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru Axios că administrația se angajează să continue consultarea cu Ucraina, în timp ce presează Germania „să nu ignore riscurile pe care Nord Stream 2 le prezintă Ucrainei și securității energetice europene”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG