Linkuri accesibilitate

Zi de Hram cu 1149 de moldoveni infectaţi (FOTO/ VIDEO)


Hramul Chișinăului: sărbătoare de cod roșu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:42 0:00

Hramul Chișinăului: sărbătoare de cod roșu

Realitatea (electorală) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Zi de Hram cu 1149 de moldoveni infectaţi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct

Miercuri, în ziua în care RM a mai înregistrat 1149 de personae infectate cu noul coronavirus, a fost Hram în Chişinău. Mă aşteptam ca sărbătorea astea să fie amânată în vremea pandemiei. Dar miercuri în centrul Chişinăului a fost Hram. Da, el nu a avut anvergura de anul trecut, nu s-au făcut frigărui, fapt care i-a întristat pe mulţi moldoveni cu măştile sub bărbii, dar a fost îmbulzeală mare în faţa Catedralei. Erau acolo şi copii fără măşti, şi maturi care sărutau icoanele. Şi distanţa socială era ca şi inexistentă în multe locuri.

Fotografia zilei la Europa Liberă a fost aceea în care mitropolitul Vladimir, fără mască, e alături de Igor Dodon, cu mască, în braţele căruia e un copil, fără mască. Eu unul, dacă eram părintele acelui copil, nu aş fi permis aşa ceva, dar se vede că există părinţi care nu se tem de pandemie. Mi se pare de domeniul evidenţei că Hramul de miercuri a cam sfidat normele sanitare, de parcă n-ar fi nici un Covid în RM.

Înţeleg că economia nu mai poate fi blocată ca în aprilie. Dar nici să te faci că plouă şi să-i laşi pe oameni să umble pretutindeni fără măşti nu e OK. E nevoie de un compromis fructuos, de o cale de mijloc. E limpede că RM nu a găsit încă această cale de mijloc. RM bâjbâie şi nu e sigur că va găsi ceva. De vină sunt şi conducătorii, inclusiv conducătorii bisericii. Aşa stând lucrurile, ştim ce va urma…

XS
SM
MD
LG