SUA spun că retragerea militarilor ruși din Siria nu va duce la relaxarea sancțiunilor în legătură cu Ucraina

Retragerea parțială a contingentului militar rusesc din Siria nu va duce la relaxarea regimului de sancțiuni impuse Rusiei de către Statele Unite, a declarat asistenta secretarului de stat american Victoria Nuland.

Într-o declarație făcută a doua zi după anunțul Rusiei privind intenția de a-și retrage cea mai mare parte a contingentului său din Siria, Nuland a spus că din punctul de vedere al Washingtonului, criza din Siria și conflictul din estul Ucrainei nu sunt legate între ele. „Vom lua decizii referitoare la Ucraina, ținând cont de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Victoria Nuland.

Poziția Statelor Unite a fost salutată de ambasadorul ucrainean la Washington, Valeri Cealîi, care și-a exprimat îngrijorarea că următorul pas al Rusiei ar putea fi transferul unei părți a trupelor sale din Siria în Ucraina.

Un reprezentant al Casei Albe a confirmat, marți, că Rusia a început retragerea militarilor săi, însă potrivit datelor Pentagonului, deocamdată, numai câteva avioane rusești au părăsit Siria.