Blocul ACUM a invitat din nou deputații Partidului Socialiștilor pentru discuții post-electorale

La Chișinău, Blocul ACUM a invitat din nou reprezentanții Partidului Socialiștilor pentru discuții post-electorale, în cadrul unui grup de lucru lansat recent.

Potrivit unei declarații citată de IPN, deputații blocului ACUM îi așteaptă pe socialiști să se întâlnească miercuri, în Parlament, „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”.

Săptămâna trecută, Blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru care să examineze, până pe 25 aprilie, „actele normative ale ambelor formațiuni ce țin de dezoligarhizare și îmbunătățirea vieții oamenilor”. În aceeași declarație, Blocul ACUM anunță că „pledează pentru evitarea alegerilor anticipate”, apreciind că anticipatele ar fi o „opțiune preferată de către Partidul Democrat”.

„Alegerile anticipate, în condițiile statului capturat, nu vor schimba datele actualei configurații politice, ci vor conduce la irosirea în continuare a banilor publici de către regimul oligarhic, pentru a-și menține scorul electoral. Pentru a depăși impasul creat în Parlament, suntem deschiși în continuare să discutăm separat fiecare etapă a implementării procesului de dezoligarhizare a țării, începând cu formarea organelor de lucru în Parlamentul Republicii Moldova și, ulterior, instalarea unui guvern funcțional, capabil să implementeze legile adoptate”, se spune în declarația Blocului ACUM.