Linkuri accesibilitate

Ştiri

Ştirea zilei

Comisiile de buget-finante ale Parlamentului au votat amendamentele PSD cu tenta sociala si bugetele a 22 de institutii. S-au adoptat amendamente care vizeaza extinderea programului cornul si laptele pentru clasele V-VIII si majoararea burselor pentru elevi.

Marko Bela a declarat că UDMR este de acord cu unele amendamente privind protecţia socială propuse de PSD la proiectul de buget, precum cele care vizează creşterea alocaţiei pentru copii, mărirea pensiilor de urmaş şi mărirea bugetului pentru cercetare.

Conform unor surse citate de site-ul Hotnews.ro, liberalii ar fi cazut lde acord cu PSD si ar fi acceptat majorarea salariului minim pana la 650 de lei si directionarea a unei sume de 35% din bugetul de stat catre Consililiile Judetene conduse de PSD.

Deputaţii decid ca fondurile Catedralei Mântuirii Neamului să fie asigurate parţial de Guvern

Camera Deputaţilor a decis cu 195 voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi 11 abţineri, ca o parte din fondurile necesare construirii Catedralei Mântuirii Neamului să fie asigurate de Guvern. Deputaţii au adoptat, în acest sens, un proiect de lege iniţiat de un grup de parlamentari PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor.

Camera Deputaţilor adoptă legea privind vînzarea imobilelor de la RAAPPS

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat Legea privind vanzarea imobilelor de la RAAPPS. Documentul a fost adoptat cu 135 de voturi pentru, 53 impotriva si 18 abtineri, legea urmand sa ajunga la seful statului pentru promulgare. Anterior, senatorii au pastrat prevederea din ordonanta 28, potrivit careia vilele se vand prin negociere directa, si nu exclusiv prin licitatii publice, cum ceruse presedintele Basescu.

Fostul ministru PSD al Mediului, Aurel C. Ilie audiat de procurorii anticorupţie

Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, membru al PSD, a fost audiat de procurorii anticorupţie, într-un dosar privind concesionarea terenurilor din zona lacului Văcăreşti din Bucuresti.

Cele 183 de hectare de teren făceau obiectul unor litigii de revendicare, peste o sută de persoane invocând dreptul de proprietate asupra terenurilor respective.

Negocierile ar fi trebuit să fie finalizate de fostul ministru Aurel Constin Ilie, dar, între timp, acesta a fost schimbat cu Petre Lificiu.

Ştirea zilei

Dmitri Medvedev, desemnat de presedintele Vladimir Putin drept succesorul pe care il prefera, a declarat astazi ca ar dori sa il vada pe Vladimir Putin conducind viitorul guvern de la Moscova: "Exprimindu-mi dorinta de a candida la presedintia Rusiei, fac un apel la Vladimir Putin sa accepte in principiu sa conduca guvernul dupa alegerile prezidentiale din tara noastra".

Medvedev a spus ca nominalizarea sa pentru succesiunea la Kremlin este legata de nevoia continuarii politicii actuale a Moscovei. Candidatura lui Medvedev la presedintia Rusiei este sustinuta si de actualul premier Viktor Zubkov.

Kiev: Parlamentul nu aprobă nominalizarea Yuliei Timoshenko pentru funcţia de premier

Parlamentul de la Kiev nu a reusit in sedinta de astazi sa aprobe nominalizarea noului premier al ţării. Yulia Timoshenko, nominalizată de preşedintele Iuşcenko, a obţinut cu un vot mai putin decit cele necesare pentru validare. Yulia Timishenko si suporterii ei din parlament au pus rezultatul pe seama unor defectiuni ale sistemului de numarare electronica a voturilor.

Atentate teroriste la Alger - cel puţin 62 de victime

Cel putin 62 de oameni au fost omoriti in urma a doua atentate cu masini capcana la Alger. O explozie s-a produs in apropiere de cladirea Curtii Constitutionale si cealalta in apropierea biroului local al ONU. Potrivit purtatorului de cuvint al Natiunilor Unite, 12 angajati ONU sint dati disparuti. Statele Unite, Uniunea Europeana si secretarul general ONU Ban Ki Moon au condamnat atentatele.

Este de neacceptat si condamn atacul in cei mai duri termeni. Nu poate fi justitificat de nici o circumstanta, a declarat Ban Ki Moon.

Belgradul va cere ca dosarul Kosovo să fie judecat de Curtea de la Haga

Presedintele Serbiei Boris Tadici a anuntat ca Serbia va cere sprijin Consiliului de Securitate ONU pentru a aduce dosarul Kosovo in fata Curtii Internationale de la Haga, in eventualitatea in care Priştina isi proclama unilateral independenta.

Pe de alta parte, un purtator de cuvint al albanezilor din Kosovo a declarat ca Pristina isi va declara independenta de Serbia pina in luna aprilie 2008. Declaratiile survin dupa esecul total al negocierilor intre Belgrad si Pristina…

Baku: jurnalist al Europei Libere supus unor noi şicane de către procuratură

Postul nostru de radio continua sa fie foarte ingrijorat in legatura cu soarta corespondentului serviciului azer al Europei Libere, ILGAR NASIBOV, caruia i s-au adus ieri noi invinuiri, dupa ce fusese pus in libertate. Nasibov a anuntat ca va ataca la instanta superioara noile acuzatii care i se aduc de catre procurori pasibile cu 1 an de detentie cu suspendare.

Tbilisi: postul de televiziune privat IMEDI îşi reia miercuri emisiunile

Miine televiziunea IMEDI din Georgia, apropiata opozitiei, isi va relua programele. Anuntul a fost facut la Tbilisi de presedintele postului. Televiziunea a fost inchisa si vandalizata in perioada tulburarilor de luna trecuta, iar autoritatile i-au ridicat initial licenta de functionare. Fondatorul televiziunii, BADRI PATARKAŢIŞVILI candideaza in alegerile prezidentiale anticipate din 5 ianuarie.

Ştirea zilei

Bradul de Crăciun de la Chişinău, devenit subiect de dispută politică între primăria liberală a capitalei şi autorităţile centrale comuniste, a fost demontat de poliţie din faţa Guvernului la câteva ore după instalare şi a fost mutat în scuarul Catedralei.

Primarul Chirtoacă a semnat duminică dispoziţia de instalare a pomului de Crăciun în faţa Guvernului. Pe de altă parte, preşedintele Voronin a declarat anterior că bradul ţării, cum l-a numit, nu va fi instalat mai devreme de 30 decembrie, adică după Crăciunul pe stil nou, care nu este sărbătorit oficial.

Uniunea Jurnaliştilor din Moldova protestează împotriva sistării retransmiterii postului TVR1

Uniunea Jurnaliştilor din Moldova a organizat la Chişinău un miting de protest împotriva încetării retransmiterii televiziunii publice române TVR1. În urma unor neînţelegeri legate de plăţi, postul a pierdut frecvenţa pentru Republica Moldova în urmă cu mai bine de o lună de zile. Emisiunile TVR1 au fost înlocuite parţial cu cele ale unui post românesc comercial. Participanţii la mitingul de protest au dat ieri vina pentru dispariţia TVR1 pe conducerea comunistă de la Chişinău.

Vladimir Putin susţine candidatura la preşedinţie a vicepremierului Dmitri Medvedev

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a anunţat că sprijină candidatura vicepremierului Dmitri Medvedev la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Medvedev a fost numit candidat la alegerile din martie 2008 de către patru formaţiuni politice, inclusiv Partidul Rusia Unită, de orientare pro-Putin.

Liderul de la Kremlin a spus că îl cunoaşte pe Medvedev de peste 17 ani, că a colaborat foarte bine cu el în acest timp şi că sprijină întrutotul numirea lui drept candidat la scrutinul prezidenţial din 2008.

Fost şef al oficiului administraţiei de la Kremlin, Dmitiri Medvedev este şi preşedintele gigantului petrolier de stat Gazprom.

Candidatura Iuliei Timoşenco la funcţia de premier supusă astăzi la vot în Rada Supremă

Parlamentul Ucrainei va supune la vot candidatura Iuliei Timoşenco la funcţia de prim-ministru. Timoşenco a deţinut funcţia pentru câteva luni şi în anul 2005, dar a fost demisă de preşedintele Victor Iuşcenco după apariţia unor dispute între foştii aliaţi din timpul Revoluţiei Portocalii. După alegerile parlamentare din septembrie anul acesta, partidele lui Iuşcenco şi Tomoşenco au înfiinţat însă o nouă coaliţie în Parlament, având 227 de mandate din cele 450 – cu doar unul în plus faţă de minumul necesar pentru confirmarea guvernului.

Conrad Black condamnat la închisoare în dosarul Hollinger International

Un tribunal din Statele Unite l-a condamnat pe fostul magnat media, Conrad Black la şase ani şi jumătate de închisoare pentru delapidarea a milioane de dolari de la acţionarii imperiului mediatic Hollinger International. Sub conducerea lui Black, care este membru al Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Hollinger International a cumpărat mai multe ziare, între care Daily Telegraph, Jerusalem Post şi Chicago Sun-Times. Potrivit sentinţei date de tribunalul american, Black mai trebuie să achite o amendă de 125 de mii de dolari şi să restituie peste 6 milioane de dolari.

Led Zeppelin Revival

Legedara formaţie rock Led Zeppelin a susţinut aseară un prim concert după aproape 30 de ani. Vocalistul Robert Plant, ghitaristul Jimmy Page şi basistul John Paul Johns au evoluat în faţa a 20 de mii de spectatori pe arena OS de la Londra. La baterie a evoluat Jason Bonham, fiul bateristului formaţiei John Bonham, decedat în 1980.

Fanii Led Zeppelin speră că spectacolul de la Londra va fi începutul unui nou turneu.

Ştirea zilei

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să spună cine îl va înlocui pe ministrul demisonar al justiţiei Tudor Chiuariu. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu se grăbeşte să ia o decizie în acest sens.

Tudor Chiuariu şi-a anunţat demisia duminică, după ce vineri preşedintele Traian Băsescu a ameninţat că îl va pune sub urmărire penală, din cauză că acesta este cercetat de Departamentul Naţional Anticorupţie.

Asociaţia Victimelor Mineriadelor cere demiterea procurorului Dan Voinea

Asociaţia Victimelor Mineriadelor cere demiterea procurorului Dan Voinea, pe care îl acuză de abuz în serviciu în legătură cu instrumentarea dosarelor mineriadei din iunie 1990. La sfîrşitul săptămînii trecute, procuratura generală a infirmat soluţia de punere sub urmărire penală a lui Ion Iliescu în acest dosar, din cauza unor vicii de procedură.

Putin acuzat de ONG-uri de promovarea unei politici de reprimare a opoziţiei

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului a fost marcată în Rusia printr-o serie de acuzaţii la adresa preşedintelui Vladimir Putin lansate de mai multor organizaţii. Putin e acuzat că prezidează asupra încălcărilor drepturilor omului şi represiunii politice.

Lev Ponomariov, preşedintele grupului „Pentru Drepturile Omului”, a spus la o conferinţă de presă că Rusia a făcut paşi serioşi spre dictatură şi că tortura este din ce în ce mai folosită în închisori. Într-o declaraţie semnată de Ludmila Alekseeva, preşedinta Asociaţiei Helsinki de la Moscova, se spune că activiştii pentru drepturilor omului sunt vicitmele unei campanii de hărţuire din partea autorităţilor,

Academiceanul Bãlãceanu Stolnici somat să ia poziţie faţă de acuzaţiile de colaborare cu Securitate

Academia Română i-a cerut lui Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al acestei instituţii, să-şi clarifice poziţia după acuzaţiile de colaborare cu Securitatea care i-au fost aduse recent.

Guvernul britanic intenţionază să reducă pînă în august 2008 trupele dislocate în Irak

În timpul unei vizite inopinate în regiunea Basra, premierul britanic Gordon Brown a anunţat că operaţiunile de securitate din această regiune vor fi preluate de forţele irakiene în următoarele două săptămîni. Trupele britanice vor rămîne însă aici pentru a-i antrena şi sprijini pe militarii irakieni. Guvernul Marii Britanii intenţionează să reducă numărul militarilor britanii de la 4500 la 2500 pînă în august 2008.

Ştirea zilei

Coorodonatorul politicii externe şi de securitate a Uniunii Europene Javier Solana a anunţat că statele UE sînt pe cale de a ajunge la un punct de vedere comun cu privire la situaţia din Kosovo. Solana a făcut această afirmaţie înainte de discuţiile de la Bruxelles cu miniştrii de externe din Uniunea Europeană.

Astăzi 10 decembrie expiră termenul limită pînă la care negociatorii sîrbi şi cei ai comunităţii albaneze din Kosovo ar fi trebuit să ajungă la un compromis cu privire la statul final al acestei provincii. Albanezii doresc independenţa, în timp ce sîrbii acceptă doar o autonomie sporită pentru Kosovo.

Dmitri Medvedev susţinut de Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din 2008

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a anunţat că sprijină candidatura prim viceprim-ministrului rus Dmitri Medvedev la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Medvedev a fost numit candidat la alegerile din martie 2008 din partea a patru formaţiuni politice, inclusiv Partidul Rusia Unită, de orientare pro-Putin.

Liderul de la Kremlin a spus că îl cunoaşte pe Medvedev de peste 17 ani, că a colaborat foarte bine cu el în acest timp şi că sprijină întrutotul numirea lui drept candidat la scrutinul prezidenţial din 2008

Fost şef al oficiului administraţiei de la Kremlin, Dmitiri Meddved este şi preşedintele gigantului petrolier de stat Gazprom.

Ziua internaţională a drepturilor omului

Cu ocazia zilei internaţionale a drepturilor omului, Oficiul pentru Instituţiile Democratice şi Drepturile Omului din cadrul OSCE a lansat la Viena un raport despre modelele de abuzuri la care sînt supuşi cei care apără aceste drepturi. Potrivit raportului, primul de acest gen, au fost identificate patru grupuri mari de abuzuri care care trezesc temeri în mod special: agresiuni fizice împotriva apărătorilor drepturilor omului; limitarea libertăţii de asociere; lipsa de respect faţă de libertatea de adunare; şi restreicţiile impuse libertării de mişcare.

Decernarea premiilor Nobel la Stockholm şi Oslo

Fostul vicepreşedinte al Statelor Unite Al Gore şi Rajendra Pachauri au primit astăzi în cadrul unei ceremonii care a avut loc în capitala norvegiană premiul Nobel pentru pace. Cei doi au fost onoraţi pentru activitatea lor în domeniul combaterii încălzirii globale. Laureaţii premiilor Nobel pentru literatură, medicină, fizică, chimie şi economie au fost onoraţi într-o ceremonie similară în capitala Suediei Stockholm.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG