Ştirea zilei

Cu o zi în urmă, un atac sinucigaş cu maşină capcană a omorît într-un hotel din Mombasa 12 civili, între care 3 israelieni, atentatul soldîndu-se şi cu zeci de răniţi. Hotelul respectiv era de obicei vizitat de turişti din Israel.

Un alt atac aproape simultan a fost îndreptat tot în Kenya împotriva unui avion de linie care avea 261 de pasageri la bord şi asupra căruia s-a tras cu rachete la puţin timp după decolarea de pe aeroportul din Mombasa. Rachetele nu şi-au atins ţinta, iar avionul şi-a continuat cursa şi a aterizat cu bine în Israel. Oficiali kenyeni şi israelieni au declarat că este posibil ca reţeaua al Kaida să fi organizat aceste atacuri.

Tot ieri, în nordul Israelului doi palestinieni înarmaţi au deschis focul la un biroul de vot al partidului Likud, omorînd 6 israelieni înainte de a fi ei înşişi împuşcaţi. Statele Unite, Uniunea Europeană şi Rusia au condamnat atacurile antisraeliene din Kenya declarînd că acestea demonstrează necesitatea continuării acţiunilor concertate pentru combaterea terorismului.

Reales în fruntea partidului Likud, premierul Ariel Sharon a apromis că autorii atacurilor vor fi urmăriţi şi vor răspunde pentru faptele lor.