Linkuri accesibilitate

Politica RFE/RL

Politica RFE/RL

Confidențialitate

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (RFE/RL) consideră că utilizatorii Internet au un drept de confidenţialitate şi de acces şi navigaţie nesupravegheate pe Internet.

Pe perioada cât furnizăm utilizatorilor noştri cel mai bun serviciu de ştiri, colectăm două tipuri de informaţii de la cei care ne vizitează: adresa e-mail furnizată de vizitatorii care doresc să se aboneze la publicaţiile RFE/RL prin mail şi date statistice folosite pentru a urmări utilizarea site-ului.

Adrese E-mail

Abonaţii la buletinele de informaţii RFE/RL furnizează voluntar adresa lor e-mail pentru a primi buletinele. Sub nici o circumstanţă, RFE/RL nu va pune adresele e-mail adunate astfel la dispoziţia unei terţe părţi. Nici listele abonaţilor nu vor fi distribuite intern pentru un alt scop decît distribuirea buletinelor.

Date statistice

Asemenea celor mai mulţi editori pe web, RFE/RL adună date cînd utilizatorii vizitează website-ul RFE/RL. Scopul acestei colecţii de date este doar de a număra cît de mulţi vin pe site, din ce ţară, ce pagini au văzut etc. Acest proces de adunare de date nu permite RFE/RL să discearnă cine sunteţi, ci numai că un calculator cu un număr specific de identificare accesează web serverul. Software-ul pe care îl folosim pentru a crea rapoarte din aceste date se bazează pe o capacitate standard a browserului denumită un „cookie” , pentru a urmări ce vizitatori văd o pagină. Aceste „cookies”, create cu fiecare sesiune a unui vizitator, expiră şi sunt şterse după ce vizitatorul părăseşte site-ul.

INFO

XS
SM
MD
LG