Linkuri accesibilitate

Despre noi

Despre noi

Misiune

Redacția în limba română a postului de radio Europa Liberă face parte din Radio Europa Liberă/Libertatea (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL), companie media independentă finanțată de Congresul Statelor Unite, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Media Globală (United States Agency for Global Media (USAGM)). Independența editorială a Europei Libere este garantată de legea americană.

Prin lege, Radio Europa Liberă este obligat să ofere informații corecte și obiective și un jurnalism profesionist.

Oficialitățile americane, inclusiv membrii USAGM, nu au dreptul să influențeze relatările și informațiile oferite de Radio Europa Liberă.

Misiunea noastră este să promovăm valori și instituții democratice, să susținem drepturile omului și să oferim audienței noastre ceea ce de multe ori nu poate obține din alte surse: știri necenzurate, dezbateri serioase și echilibrate. Ne străduim să atingem cele mai înalte standarde ale jurnalismului obiectiv, relatând fapte, neintimidați de presiuni sau de încercarea de a fi influențați.

RFE/RL transmite spre 23 de țări în 25 de limbi.

Toți ziariștii și colaboratorii externi ai RFE/RL trebuie să respecte următoarele principii:

Acuratețe

Ziariștii RFE/RL vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura că toate emisiunile și publicațiile lor (inclusiv cele difuzate prin Internet) sunt corecte din punct de vedere al faptelor.

Imparțialitate

Informația va fi prezentată de o manieră care să contribuie la înțelegerea evenimentelor și a subiectelor, în mod clar, fără distorsiuni și nepărtinitor.

Ton de moderație și respect

Redactorii și cei care publică pe internet vor păstra întotdeauna un ton calm și moderat și vor promova un model de discurs civilizat, rațional, în respectul drepturilor omului al tuturor persoanelor. Emisiunile și publicațiile nu vor conține defăimări de ordin religios, etnic, socio-economic sau cultural.

Evitarea atitudinii părtinitoare

RFE/RL sprijină democrația și drepturile omului comune statelor democratice. Totuși, RFE/RL nu se va face avocatul unor politici sau legislații specifice; programele nu trebuie să sprijine sau să se opună unor candidați pentru un post anume sau numirea într-un post.

Conduita etică

Personalul și colaboratorii externi RFE/RL vor trebui să păstreze în programele și publicațiile lor standardele etice cele mai înalte, preocupându-se să evite orice conflict de interese ori de apariție a lor în relațiile cu persoane particulare, grupări, interese politice sau comerciale din zona de transmisie sau din afara ei.

INFO

XS
SM
MD
LG