Ştirea zilei

APAPS susţine, într-un comunicat, că absenţa ofertelor pentru privatizarea BCR este urmarea circumstanţelor negative care afectează sectorul bancar pe plan internaţional. Comisia de privatizare a BCR va prezenta în următoarea şedinţă de Guvern un memorandum în baza căruia Executivul va analiza situaţia în care se află privatizarea băncii. Vor urma, probabil, noi consultări cu FMI pe marginea modului în care va continua procesul de privatizare a celei mai mari banci româneşti.



Autoritatea pentru Privatizare apreciază că accesul la achiziţionarea pachetului de acţiuni scos la vînzare de către Guvern, de aproape 52 la sută, "este, oarecum, rezervat marilor bănci şi societăţi financiare", în condiţiile în care BCR este cea mai mare bancă din România şi se situează între primele zece din regiunea de sud-est a Europei.

Potrivit agenţiei Mediafax, Guvernul ar putea modifica strategia de privatizare a Băncii Comerciale Române. Astfel, va fi examinată posibilitatea ca un pachet minoritar de acţiuni ale băncii să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.