Ştirea zilei

contract care se afirmă că ar fi fost obţinut prin mituirea mai multor persoane, dintre care trei - inclusiv directorul RADET - au fost deja arestate pentru luare de mită.

Ieri a avut loc confruntarea dintre directorul RADET, Gheorghe Dabela şi locotenent-colonelul SRI, Valentin Carali. La sfîrşitul confruntării, avocatul Paula Iacob, apărătorul lui Gheorghe Dabela, a afirmat că ofiţerul SRI Valentin Carali a susţinut în faţa investigatorilor, că i-ar fi dat în cîteva rînduri clientului său o sumă în valută. Potrivit avocatului, Gheorghe Dabela a negat că ar fi primit aceşti bani. Procurorii susţin că au percheziţionat biroul de la sediul RADET al lui Dabela şi domiciliul acestuia, unde s-ar fi găsit multe bijuterii din aur şi o importantă sumă în valută, confiscată de anchetatorii.

Joi Procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA) au emis mandate de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele directorul RADET Bucureşti, Gheorghe Dabela, al locotenent-colonelul SRI Valentin Gabriel Carali şi al administratorului unei firme din Bucureşti.

Procurorii PNA îl acuză pe ofiţerul SRI că ar fi primit de mai multe ori, de la reprezentanţii unei societăţi germane, o sumă totală de 150.000 de euro, pretinzînd că va da banii unor persoane din conducerea RADET.