Ştirea zilei

Blix a declarat într-un interviu la BBC că lucrul cel mai important pe care pot să-l facă diferitele guverne este să furnizeze informaţiile de care dispun privind amplasamentele din Irak unde s-ar putea afla arme sau materiale militare.

După ce Blix şi-a prezentat ieri raportul în faţa Consiliului de Securitate asupra declaraţiei Irakului, secretarul de stat Colin Powell a declarat că Statele Unite consideră că prin această declaraţie Irakul încalcă flagrant rezoluţia Consiliului de Securitate. Colin Powell a adăugat că ar trebui să fie evident că omisiunile şi inexactităţile din declaraţia irachiană nu sînt rezultatul unor accidente, erori de editare sau greşeli tehnice. “Este vorba de omisiuni concrete care, în opinia noastră constituie încă o încălcare a obligaţiilor Irakului”.

Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite, Serghei Lavrov a declarat astăzi la Washington că pericolul unui război contra Irakului se menţine. El a adăugat că majoritatea membrilor Consiliului de Securitate încearcă să reducă acest pericol.