Ronald Asmus, co-preşedinte al Comitetului SUA pentru NATO: Congresul american va vota fără probleme aderarea României la Alianţa Atlantică

Ronald Asmus, co-preşedinte al Comitetului SUA pentru NATO, a declarat la Bucureşti că este convins că aderarea României la NATO va fi votată fără nici o problemă de Congresul Statelor Unite.

Ronald Asmus a adăugat că este nevoie de noi dovezi că România se va menţine pe acest drum şi în următorii 2, 5 sau 10 ani.

Ronald Asmus, co-preşedinte al Comitetului Statelor Unite pentru NATO, a făcut aceste declaraţii cu prilejul lansării cărţii sale intitulate “Deschizînd uşa NATO. Cum s-a transformat Alianţa pentru o eră nouă.”

La această lansare da carte a participat şi ministrul român de externe Mircea Geoană, care a declarat printre altele: “Cred că ar fi o greşeală ca ţări ca România sau Bulgaria să se relaxeze şi pentru că suntem acum văzuţi mai strategici ca înainte să nu mai continuăm procesul de transformare internă. Cea mai bună poliţă de asigurare pentru România, nu numai în privinţa aderării la NATO ci şi la Uniunea Europeană, este să continue reformele.”