Ministrul irakian al informaţiilor: atacurile americane nu şi-au atins ţintele scontate

Potrivit unor oficiali irakieni, rachetele şi bombele utilizate de armata americană, în cursul nopţii trecute, împotriva unor obiective de la Bagdad au lovit clădiri nelocuite – staţii de radio şi televiziune, un sediu vamal şi zone rezidenţiale. Ministrul irakian al informaţiilor Mohamed Said al Sahhaf a afirmat că un civil a fost omorît şi alţi cîţiva au fost răniţi.

Oficiali americani au spus că cel puţin o parte dintre cele 40 de rachete de croazieră şi patru bombe cîntărind aproape o tonă fiecare au avut drept ţintă locul unde s-a presupus că avea loc o reuniune a liderilor irakieni. Nu se ştie încă dacă atacul a fost un succes. Saddam Hussein a apărut la televiziune la puţin timp după atac. Nu a reieşit clar dacă a fost o apariţie în direct, sau una preînregistrată.

Ministrul irakian al informaţiilor a mai afirmat că ţara sa nu deţine rachete de tipul SCUD. Dar surse militare americane, britanice şi kuweitiene că cel puţin o parte din cele şase rachete irakiene care au lovit astăzi Kuweitul au fost SCUD-uri. Relatările nu menţionează victime sau pagube, după aceste atacuri.