Demonstraţii împotriva războiului din Irak anunţate în mai multe capitale

Pentru astăzi, sunt aşteptate proteste intense împotriva războiului din Irak, inclusiv la Londra. Ieri, manifestaţiile antirăzboinice au devenit violente în mai multe ţări.

La Istanbul, poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc pentru a împrăştia o mulţime de circa cinci mii de oameni adunată în faţa unei moschei din centrul oraşului

În capitala Yemenului, Sanaa, cel puţin două persoane au fost ucise şi zeci de persoane au fost rănite în ciocnirile dintre poliţie şi cei circa 30 de mii de demonstranţi care încercau să ia cu asalt ambasada americană.

În capitala egipteană Cairo, cel puţin 5000 de demonstranţi s-au ciocnit cu forţele de poliţie care au făcut uz de tunuri cu apă pentru a menţine controlul.

Mii de palestinieni au luat parte la proteste în Cisiordania, Fîşia Gaza şi la Ierusalim, cu portrete ale lui Yasser Arafat şi Saddam Hussein. Mai multe persoane au fost rănite în ciocniri cu poliţia la Ierusalim.

200.000 de demonstranţi s-au aflat în stradă şi la Atena, înregistrîndu-se unele ciocniri cu forţele de poliţie în zona Ambasadei americane.

La Bruxelles, poliţia a făcut uz de tunurile cu apă împotriva demonstranţilor, iar la San Francisco s-au făcut 60 de arestări. Cu o zi înainte, 1000 de persoane fuseseră arestate aici pentru blocarea traficului.