Ştirea zilei

că trupele coaliţiei controlează acum circa o treime din aeroport. În paralel, poziţiile defensive irakiene din zonă sînt şi ţinta bombardamentelor aviatice, iar în lupta pentru controlul aeroportului au fost aduse efective suplimentare de trupe şi tancuri.

Analiştii militari precizează că preluarea controlului pistelor aeroportului Saddam va facilita aducerea în zonă a mai multor trupe şi armament.

Bombardamentele au continuat la primele ore ale dimineţii şi în centrul capitalei irakiene. În zona de sud a Bagdadului, blindatele coaliţiei au distrus mai multe tancuri şi transportoare ale trupelor irakiene.

Pentru prima oară de la începerea războiului, alimentarea cu electricitate a Bagdadului a fost întreruptă încă de aseară, dar surse militare ale coaliţiei precizează că facilităţile energetice ale oraşului nu au fost ţinta bombardamentelor.

Noaptea trecută, televiziunea irakiană care emite prin satelit a difuzat imagini cu Saddam Hussein prezidînd o reuniune a ministrilor săi. Crainicul a declarat că liderul irakian a analizat împreună cu miniştrii stadiul pregătirrilor de luptă în contextul apropierii trupelor americane de capitală. Nu s-a precizat însă cînd a avut loc reuniunea liderilor irakieni.