Ştirea zilei

Ministrul irakian al informaţiilor Mohamed Said al Sahaf a ameninţat astăzi că trupele coaliţiei vor fi atacate cu “metode neconvenţionale”. El nu a precizat ce înţelege prin "neconvenţional". Întrebat dacă Irakul va folosi arme de distrugere în masă Sahaf a răspuns: “Nu, cîtuşi de puţin, dar vor avea loc un fel de operaţiuni de martiraj”.

Sahaf a spus de asemenea că trupele americane se află într-o “insulă izolată” la aeroprotul din Bagdad şi le va fi greu să scape cu viaţă. Tot astăzi, Sahaf a citit la televiziunea irachiană o declaraţie pe care i-a atribuit-o preşedintelui Saddam Hussein, declaraţie în care se promite victoria asupra forţelor coaliţiei. Mohamed Al Sahaf: „Dacă inamicul decide să intre în Bagdad, va fi confruntat cu credincioşii care şi-au dedicat viaţa apărării naţiunii.

Fiecare familie din Irak să ştie că bărbaţii noştri irakieni, credincioşi, vor lupta contra inamicului. Repet ce v-am mai spus în trecut victoria este deja în mîinile noastre, datorită credinţei noastre în Dumnezeu” - se spune în declaraţia atribuită lui Saddam Hussein.