Ştirea zilei

La Bagdad a avut loc în cursul după-amiezii o confruntare armată în jurul hotelului al-Rashid, de unde lunetişti irakieni au deschis focul asupra militarilor americani. Combatanţi irakieni i-au împiedicat pe jurnalişti să se apropie de zona unde avea loc bătălia.

După-amiaza, Bagdadul continua să fie zguduit de explozii produse pe malul vestic al fluviului Tigru, unde pare să fie în curs de desfăşurare o altă confruntare intensă. Colonelul american David Perkins, comandantul unei brigăzi a Diviziei a 3-a Infanterie, a declarat că operaţiunea de la Bagdad este o dramatică demonstraţie de forţă, pentru a arăta că forţele americane pot pătrunde în oraş cînd dorec.

Generalul de brigadă american Vincent Brooks a declarat că înaintarea trupelor Coaliţiei pe ambele fronturi dovedeşte că regimul irakian nu controlează toate oraşele mari. Generalul Brooks a comentat şi situaţia de la Basra: “La Basra, forţele Coaliţiei, sub comandă britanică, au reuşit să diminueze o parte din concentrările de forţe care mai rămîneau la dispoziţia Partidului Baath. Au mai rămas cîteva puncte de rezistenţă, dar mult mai puţine.”