Guvernul de la Fenian susţine că a prezentat propuneri îndrăzneţe la convorbirile cu Statele Unite şi China

Statele Unite şi Coreea de Nord au încheiat astăzi trei zile de convorbiri la Beijing, menite să risipească tensiunile legate de programul nord-coreean de înarmare nucleară.

Ministerul de externe de la Beijing a afirmat, într-un comunicat, că negociatorii din partea celor trei guverne au apreciat aceste discuţii drept “un bun început”.

La rîndul său, Ministerul de Externe de Fenian a anunţat că a oferit Statelor Unite “o nouă şi îndrăzneaţă propunere”, dar nu a oferit mai multe amănunte.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, oficialităţile nord-coreene le-ar fi transmis americanilor că Fenianul dispune de armament nuclear, însă declaraţia oficială nord-coreeană de după discuţii nu pomeneşte nimic în acest sens.

Convorbirile de la Beijing, din ultimele trei zile, au reprezentat primul contact la nivel înalt între Statele Unite şi Coreea de Nord, de la escaladarea tensiunilor, în urmă cu şase luni, în legătură cu programul nuclear nord coreean.

La Moscova, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Alexander Losyukov, a afirmat că Rusia speră ca Fenianul şi Washingtonul să continue să caute o soluţie negociată pentru ca nord-coreenii să ajungă să se conformeze Tratatului de Neproliferare Nucleară.