Ştirea zilei

pentru că Ministerul pe care îl conduce nu a respectat sentinţa irevocabilă potrivit căreia trebuia să furnizeze APADOR CH informaţii de interes public privind unele înlesniri acordate de ministerul finanţelor unor întreprinderi şi companii.

Plîngerea depusă de APADOR CH arată că Ministerul condus de Mihai Tănăsescu nu a furnizat în termen de 30 de zile informaţiile privind înlesnirile la plata taxelor judiciare de timbru cerute în perioada 1990-2002, la care a fost obligat printr-o hotărîre judecătorească irevocabilă, în conformitate cu legea accesului la informaţii de interes public.

Termenul dat de justiţie a fost depăşit cu trei luni, menţionează Monica Macovei preşedinte al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului Comitetul Helsinki.

Prin plîngerea trimisă Curţii de Apel Bucureşti, APADOR-CH solicită ca ministrul Tănăsescu să plătească amendă către stat, conform Legii 29/1990. În plus Asociaţia cere ca ministrul şi Ministerul Finanţelor Publice să achite, împreună, daune de un milion de lei pe zi pentru întîrziere în comunicarea informaţiilor.