Ştirea zilei

unde ar fi trebuit să se întîlnească mîine cu preşedintele George W. Bush. Precizarea referitoare la prevedierile planului de pace a fost făcută în cadrul primei întîlniri oficiale pe care Sharon a avut-o cu recent numitul prim-ministru palestinian Mahmoud Abass, întîlnire acompaniată de o serie de atacuri sinucigaşe, între care cel mai grav s-a petrecut la Ierusalim, unde - deghizat în evreu ortodox - un palestinian s-a aruncat în aer la bordul unui autobuz omorînd 7 persoane.

Un alt atentat petrecut în apropierea primului nu s-a soldat decît cu moartea atacatorului. După atacuri, guvernul israelian a impus o blocadă generală a Ciosordianiei şi Gazei, măsură ale cărei efecte sînt neclare, dat fiind că teritoriile palestiniene erau de mai multă vreme supuse restricţiilor de circulaţie.

Atentatele au fost condamnate atît de primul ministru palestinian Abbas, cît şi de numeroase ţări şi organizaţii internaţionale între care Statele Unite, Marea Britanie, UE şi Consiliul Europei. Un purtător de cuvînt al preşedintelui american a precizat că George W. Bush rămîne pregătit să îl întîmpine la Casa Albă pe Ariel Sharon pentru consultări legate de planul de pace.