Reporters sans Frontieres critică hărţuirea ziariştilor de la publicaţia moldoveană Flux

Într-un mesaj adresat procurorului general al Republicii Moldova, Vasile Rusu, Organizaţia Reporters sans Frontieres îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu hărţuirea ziariştilor de la publicaţia Flux.

Reporters sans frontieres îşi exprimă de asemenea “temerea că urmăririle judiciare al căror obiect au devenit publicaţiile FLUX vor fi un pretext pentru exercitarea de presiuni asupra unui ziar care deranjează autorităţile prin publicarea unor anchete în subiecte polemice”.

Şi Organizaţia instituţiilor Media din Sud-Estul Europei, cu sediul la Viena, şi-a exprimat profunda îngrijorarea faţă de presiunile pe care Guvernul de la Chişinău le exercită împotriva grupului de presă Flux.

În opinia organizaţiei, este vorba despre un atac la adresa profesiei jurnalistice şi a libertăţii presei din Moldova. Într-o scrisoare adresată preşedintelui de la Chişinău, Vladimir Voronin, organizaţia cere returnarea materialelor şi echipamentelor confiscate de la Flux şi să se permită jurnaliştilor acetui grupă de presă să lucreze liberi şi fără să fie hărţuiţi de către guvern.