Ştirea zilei

toate achiziţionate în perioada post-decembristă plus o casă din 1999 şi un Renault Megan din 2000. Prim-adjunctul ministrului de interne, chestorul Toma Zahara are la rîndul său un apartament estimat la un miliard de lei şi o vilă estimată la două miliarde şi jumătate de lei, două terenuri intravilane şi o autoutilitară marca Opel.

Şeful direcţiei de informaţii a Ministerului de interne deţine de asemenea două case, un teren intravilan, un Renault Megan nou şi un cont de peste 10.000 de euro. Principalii consilieri ai ministrului de resort deţin de asemenea averi impresionante, de pildă Ştefan Mitroi care a intrat recent în posesia unui teren estimat la peste un miliard de lei, un apartament, o vilă şi o casă de vacanţă construită anul trecut, plus două maşini, Hiundai din 2001 şi Skoda Octavia din 2000.

Legea anticorupţie care prevede declararea averii demnitarilor nu are însă mecanisme de verificare a felului cum au fost obţinute bunurile mobile şi imobile ale parlamentarilor şi celor aflaţi în aparatele de conducere centrale şi locale.