Guvernul de la Chişinău refuză să organizeze concursul de admitere la studii în România

Ministerul Educatiei de la Chisinau nu va organiza admiterea la studii in Romania pentru tinerii moldoveni care vor sa obtina burse oferite de guvernul de la Bucuresti - a declarat pentru Europa Libera primul ministru, Vasile Tarlev. Totodata premierul a spus ca Guvernul nu va impiedica doritorii de a studia in Romania si ca acestia vor fi nevoiti sa participe la concursul de admitere pe cont propriu.

Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania a anuntat saptamina trecuta ca va oferi tinerilor din Republica Moldova acelasi numar de burse ca si in anul trecut si ca va organiza admiterea la studii conform schemei aplicate anul trecut, in cazul in care Guvernul moldovean va refuza sa semneze un Protocol de colaborare pentru anul academic 2003-2004.

Pentru anul trecut de invatamint Romania a acordat tinerilor din Republica Moldova aproape 1500 de burse in invatamantul liceal, universitar si post-universitar. Pentru ca guvernul moldovean a refuzat anul trecut sa semenze protocolul de colaborare, admiterea a fost organizata in trei centre universitare de pe teritoriul Romaniei – Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, si nu la Chisinau cum se facea pina atunci.