PNL cere retragerea proiectului de modificare a Legii locuinţei

Partidul National Liberal cere Guvernului să retragă proiectul de modificare a Legii locuinţei, considerînd că documentul reprezintă o încălcare flagrantă a drepturilor de proprietate ale cetăţenilor - a declarat purtătorul de cuvînt al PNL, deputatul Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a afirmat ca "proiectul guvernamental, care modifică şi normele metodologice privind asociaţiile de locatari, desfiinţează aproape în totalitate ideea de spaţiu privat al individului şi dă dreptul altor persoane de a-l încălca, fără posibilitatea apărării". Liberalii acuză PSD că transformă drepturile individului într-o "noţiune facultativă".

Şi deputatul PD Emil Boc a criticat astazi acest act normativ, apreciind că el este ne-constituţional, pentru că încalcă dreptul la viaţa intimă, garantat de Constituţie, şi pentru că introduce derogări nepermise de la principiul inviolabilităţii domiciliului. În plus, în opinia sa, prin unele prevederi încurajează delaţiunea şi spionajul reciproc între locatari, ceea ce "denotă un alt reflex al mentalităţii comuniste".