Reuniunea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

La Chisinau si-a inceput lucrarile reuniunea Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice la Marea Neagra la care participa presedintii si vicepresedintii legislativelor din 11 state membre. Ei au semnat astazi o declaratie privind aniversarea a 10 ani de la constituirea Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice la Marea Neagra.

In deschiderea sesiunii, presedintele Parlamentului moldovean Eugenia Ostapciuc a spus ca APCEMN trebuie sa abordeze cu mai multa insitenta conflictele din unele state riverane Marii Negre.

Ea s-a referit la regimurile separatiste care, in opinia Eugeniei Ostapciuc, ameninta stabilitatea in regiune. In acest context ea a declarat ca autoritatile moldovene incearca sa solutioneze problema transnistreana prin "elaborarea unei noi constituii a statului unitar Republica Moldova, care include si regiunea transnistreana".

In cadrul acestei reuniuni, Romania va prelua de la Republica Moldova presedintia Adunarii Parlamentare a Colaborarii Economice la Marea Negara, pe care statul moldovean a detinut-o in ultimele sase luni.