Ambasada română la Washington: Tănase Joiţa felicitat de John Ashcroft

Potrivit unui comunicat al ambasadei române de la Washington, procurorul general al României, Tănase Joiţa a fost felicitat de omologul său american, John Ashcroft, pentru acţiunile întreprinse de autorităţile de la Bucureşti în combaterea corupţiei, a traficului de persoane şi a crimei organizate.

Joiţa conduce o delegaţie care zilele acestea face o vizită de documentare în Statele Unite. Delegaţia include reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Parchetului Curţii Supreme, Parchetului Naţional Anticorupţie şi Directoratului General pentru Combaterea Crimei Organizate din Inspectoratul general al poliţiei române.

Potrivit comunicatului citat, John Ashcroft a mulţumit omologului român pentru contribuţia României în lupta împotriva terorismului şi a felicitat autorităţile de la Bucureşti pentru acţiunile în combaterea corupţiei, a traficului de persoane şi a crimei organizate.

Departamentul Justiţiei din SUA a sprijinit aceste acţiuni prin asistenţă tehnică şi echipamente, în cadrul programului de consultanţă juridică desfăşurat de reprezentantul Departamentului Justiţiei în România, precizează sursa citată.

Acest program va sprijini în continuare România, pentru finalizarea reformelor din domeniul justiţiei penale şi întărirea cooperării regionale în lupta împotriva crimei trans-frontaliere. Tănase Joiţa a pledat pentru dezvoltarea parteneriatului României cu SUA în lupta împotriva terorismului, crimei organizate, spălării banilor, atît la nivel naţional, cît şi în plan regional.