Forum Civic menit să contribuie la soluţionarea conflictului transnistrean

La Chişinău a fost lansat un Forum Civic al organizaţiilor neguvernamentale care-şi propune să contribuie la soluţionarea conflictului transnistrean prin stabilirea şi consolidarea unui dialog deschis între cele două maluri ale Nistrului, între societatea civilă şi autorităţi.

La lansarea formului a participat, printre alţi invitaţi, şeful Direcţiei afaceri politice a Secretariatului Consiliului Europei, Klaus Schumann.

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a trimis un mesaj participanţilor la Forum în care a apreciat, printre altele, că obiectivul de “unificare a ţării” va putea fi realizat, dacă pe ambele maluri ale Nistrului atît puterea, cît şi societatea civilă se va debarasa de “suspiciuni, naţionalism, xenofobie şi ambiţii personale”.

“Oamenii trebuie să simtă că unificarea ţării le va face viaţa mai confortabilă, mai bogată şi mai plină, că în statul nostru reîntregit toţi cei care au distrus pacea şi buna înţelegere în Moldova vor fi îndepărtaţi pentru totdeauna de la adoptarea deciziilor” - se arată în mesajul preşedintelui Vladimir Voronin.