Ştirea zilei

Bush s-a întâlnit la Casa Albă cu premierul palestinian Mahmoud Abbas. Cu acest prilej, Bush a criticat Israelul pentru construcţia unui uriaş zid de securitate în Cisiordania şi pentru faptul că permite înfiinţarea de noi aşezări evreieşti în teritoriile ocupate.

Pe de altă parte, preşedintele american l-a îndemnat pe Abbas să asigure eliminarea oricăror activităţi teroriste, pentru a se putea înainta în cadrul procesului de pace.

George Bush: “Premierul Abbas şi cu mine împărtăşim un obiectiv comun: Pacea pe Pământul Sfânt între două state libere şi sigure, Palestina şi Israel. Atingerea acestui obiectiv va necesita ca toată părţile să-şi îndeplinească responsabilităţile”.

Abbas şi Bush au mai discutat deasemeni despre eliberarea miilor de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene. Preşedintele american a fost de părere că eliberarea acestora trebuie decisă individual şi nu în bloc şi a afirmat că nu va face presiuni asupra Israelului pentru a elibera deţinuţi care au luat parte la atentate teroriste.