Ştirea zilei

"Partidul condus de Emil Constantinescu trebuie mai întîi să intre în Parlament pentru a putea vorbi despre o colaborare cu PNL. Deocamdată, nu se pune problema unei alianţe preelectorale între Acţiunea Populară şi formaţiunea liberală".

Liberalii susţin că nu mai vor o nouă structură gen CDR, pentru a evita eşecurile din trecut. "Preconizata alianţă PNL-PD vizează o alternativă la actuala guvernare, formată din partide parlamentare. Pînă acum, în România toate alianţele au fost fragile pentru că nu au avut mecanisme organizatorice şi decizionale bine puse la punct" - a spus senatorul Păcuraru,

adăugînd că alianţa PNL-PD se va baza pe un program comun de guvernare şi o ofertă electorală solidă. Cităm din nou: "La această alianţă nu cred că mai pot participa şi alte partide. Dacă vor, acestea pot colabora cu noi în Parlament, după alegeri".

Liderul Acţiunii Populare, Emil Constantinescu, a declarat într-o conferinţă de presă că a identificat bazele unei viitoare colaborări cu PD şi PNL în existenţa adversarului politic comun - PSD - precum şi în faptul că în unele situaţii cele trei partide au avut poziţii politice similare.