CCA cere determinarea statutului posturilor municipale radio Antena C şi EuroTV

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a acordat un termen de 3 luni consiliului municipal Chişinău pentru a determina statutul posturilor municipale radio Antena C şi EuroTV. Aceste posturi deţin licenţe de activitate, eliberate de CCA în 1998 şi 1999, dar ele nu sunt persoane juridice, după cum prevede legislaţia, ci fac parte din Departamentul relaţii cu publicul al primăriei Chişinăului.

Membrii consiliului au constatat că licenţele acestor posturi au fost eliberate primăriei municipiului Chişinău în lipsa deciziei Consiliului municipal al capitalei privind constituirea lor.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a fost sesizat în această chestiune de către Partidul Republican din Moldova, Centrul pentru Protecţia Consumatorilor şi printr-un demers al Procuraturii municipiului Chişinău.

Şeful departamentului relaţii cu publicul al primăriei, Alexandru Dorogan a declarat că licenţele de activitate pentru posturile în cauză au fost eliberate fără abateri de la legislaţie. El a spus că în momentul acordării acestora nu putea exista o decizie a Consiliului Municipal despre constituirea posturilor Antena C şi EuroTV, deoarece Consiliul Municipal a fost fondat abia în 1999.