Aşteptarea verdictului în procesul intentat unuia dintre teroriştii din Bali

Un tribunal indonezian va da verdictul în primul dintr-o serie de procese în care zeci de persoane sînt acuzate de implicare în organizarea atacurilor teroriste din octombrie 2002 din insula BALI. Primul inculpat care aşteaptă azi o posibilă condamnare la moarte este Amrozi bin Nurhasyim, care şi-a recunoscut rolul în punerea la cale a atentatelor de anul trecut, care au ucis peste 200 de persoane, majoritatea turişti străini.

Verdictul în procesul intentat lui Amrozi bin Nurhasyim se pronunţă la doar două zile după ce explozia unei camionete a produs 14 morţi şi 150 de răniţi la hotelul Marriot din capitala Indoneziei Jakarta. Potrivit poliţiei, hotelul se afla pe o listă cu posibile ţinte ale grupării Jemaah Islamiyah listă, descoperită luna trecută la cîţiva presupuşi membri ai acestei organizaţii.

De altfel, potrivit unui ziar din Singapore, Jemaah Islamiyah şi-a asumat resposabilitatea pentru atacul de marţi, atac similar ca metode de operare cu cel din BALI, după cum au declarat oficiali ai serviciilor de securitate de la Jakarta.