Ştirea zilei

- consideră directorul general al institutului, Sebastian Lăzăroiu. Într-un comunicat remis presei Lăzăroiu spune că institutul pe care îl conduce este îngrijorat de modul în care PSD se raportează la ultimul sondaj de opinie, realizat de CURS, în perioada 1-7 august 2003.

"Tentaţia unor reprezentanţi ai partidelor de a împărţi piaţa sondajelor de opinie în stînga şi dreapta, după chipul şi asemănarea spectrului politic, poate induce grave confuzii în rîndul publicului larg"- declară Lăzăroiu.

În ceea ce priveşte faptul că PSD contestă scăderea partidului în mediul urban, Lăzăroiu afirmă că şi Barometrul de Opinie Publică, finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, arată o scădere în mediul urban a PSD de la 51% (octombrie 2002) la 41% (iunie 2003).

Două sondaje CURS din noiembrie 2002 şi august 2003 arată o scădere de la 49% la 39% în mediul urban. Aceleaşi sondaje de opinie arată o creştere a PNL în mediul urban de la 14% la 21% (BOP) şi de la 15% la 21% (CURS) - se spune în comunicatul citat.