Inceperea instalarii la Bucuresti a contoarelor pentru energia termica

In Bucureşti incepe instalarea contoarelor pentru energia termică. Primele blocuri în care vor fi montate aparatele de măsurare a consumului se află în cartierul Berceni. Potrivit primarului Traian Băsescu, în zilele următoare vor fi contorizate cinci imobile din aceeaşi zonă. Municipalitatea anunţa, la sfîrşitul lui iulie, că montarea contoarelor de bloc va începe în august şi se va încheia cel mai tîrziu anul viitor în decemrbie.

Durata medie necesară pentru montarea unui contor de scară este de trei zile. Noile contoare vor fi garantate pentru o perioadă de 15 ani, iar lucrarea de montare are o garanţie de doi ani. De asemenea, în primii cinci ani de la contorizare, orice lucrare de reparaţie va fi realizată gratuit. Costul total al contorizării este de 15 milioane de euro.

Potrivit Mediafax, în Bucureşti există aproape 12.000 de asociaţii de locatari, din care o treime au deja contoare; unele dintre acestea sînt însă inferioare calitativ celor care vor fi montate de acum înainte, astfel că, în aceste cazuri, va fi nevoie de o serie de modificări.