Scuze pentru uciderea accidentală a opt poliţişti irakieni

Armata americană şi-a cerut scuze pentru uciderea accidentală a opt poliţişti irakieni şi a unui paznic iordanian în oraşul Fallujah din Irak. Purtătorul de cuvînt al armatei Statelor Unite George Krivo a transmis condoleanţe familiilor celor ucişi şi a declarat că s-a declanşat o anchetă asupra incidentului de ieri.

El a precizat că militarii americani au ripostat după ce forţe necunoscute au deschis focul asupra lor dintr-o camionetă. Agenţiile de presă relataseră că militarii americani au ucis din greşeală cel puţin opt poliţişti irakieni, în momentul cînd aceştia se aflau în urmărirea unor răufăcători înarmaţi.

În timpul înmormîntării unuia din irakieni, la Fallujah au izbucnit proteste anti-americane. Poliţia a fost nevoită să tragă focuri în aer pentru a dispersa cele cîteva sute de protestari. Şefi de clan, teologi şi membri ai administraţiei locale au convocat o grevă generală pentru mîine şi trei zile de doliu. Mai multi clerici musulmani au dat publicităţii o declaraţie de condamnare a uciderii celor 9.