Ştirea zilei

să constate o oarecare convergenţă de păreri în legătură cu o nouă rezoluţie ONU referitoare la IRAK. Colin Powell: “Cred că am reuşit să ajungem să înţelegem că în Irak este nevoie de un proces politic de factură democratică, bazat pe o nouă constituţie şi pe alegeri. Acesta a fost subiectul dezbaterilor noastre în ultima săptămînă, dar cred că că am ajuns la un punct de vedere comun”.

Anterior, în discursul pe care l-a rostit în faţa adunării generale ONU preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a pledat pentru un rol sporit al Natiunilor Unite în refacerea Irakului – afirmînd ca numai aşa se poate garanta restabilirea rapidă a suveranitătii acestei tari.

„A fi o putere globală înseamnă a fi impreuna cu intreaga comunitate internatională. A fi un stat cu adevarat influent si puternic înseamnă să fii capabil să recunoşti si sa reacţionezi la problemele tarilor mici si ale economiilor slabe” - a spus la New York liderul de la Kremlin care se va întîlni astăzi şi mîine la Camp David cu şeful Casei Albe.

Consultările dintre George Bush şi Vladimir Putin se vor concentra între altele asupra cooperării economice şi pe combaterea terorismului international.