Detalii asupra acţiunii de contracarare a emigrării ilegale

Peste 74 de mii de cetăţeni români au fost întoarse din drum în ultimele de zece zile de la punctele de graniţă din vestul României, în cadrul acţiunii de contracarare a emigrării ilegale în Occident - relatează agenţia Mediafax.

Începînd din 26 septembrie, la aceste puncte au fost detaşaţi mai mulţi ofiţeri ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră pentru a ajuta la această acţiune. Ofiţerii supraveghează cum sînt respectate prevederilor legale interne şi internaţionale în vigoare. Împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române - aflaţi în punctele de frontieră cu trafic intens - poliţiştii verifică legalitatea transportului internaţional de persoane de către tour-operatorii români şi străini.

A fost intensificată şi cooperarea cu instituţiile similare din mai multe ţări ale spaţiului Schengen (Franţa, Spania, Italia şi Austria), şi cu ofiţerii de legătură ai ministerului român de interne aflaţi în străinătate, pentru a opri ieşirea din ţară a celor care intenţionează să emigreze ilegal sau să săvîrşească fapte antisociale în alte state - relatează agenţia Mediafax.