Ştirea zilei

Declaraţia îi aparţine preşedintelui american George Bush şi a fost făcută după raidul israelian asupra unei prezumtive baze a Jihadului Islamic din Siria, ca ripostă la atentatul sinucigaş de la Haifa soldat cu 19 morţi şi revendicat de gruparea amintită.

„I-am spus clar premierului israelian, aşa cum am făcut-o în mod constant, că Israelul are dreptul să se apere, că nu trebuie să se simtă constrîns la acest capitol. Cu toate acestea, am spus şi că este foarte important ca orice acţiune a Israelului să evite escaladarea violenţelor şi crearea de tensiuni şi mai intense ” – a subliniat la Casa Albă preşedintele Bush.

Tensiunea în regiune este însă constant ridicată. Ieri, un militar israelian a fost împuşcat la graniţa cu Libanul. Armata israeliană susţine că militarul a fost omorît de gherilele Hezbollah, însă mişcarea integristă neagă implicarea în acest incident.

În acelaşi timp, mass-media libaneze citează oficiali de la Beirut care susţin că trupele israeliene au deschis focul asupra a două vehicole pe o şosea din sudul Libanului, fără să producă victime. Israelul declarase că cercetează relatările potrivit cărora că trupele sale au lovit un camion al Organizaţiei Naţiunilor Unite la graniţa cu Libanul.