Emil Boc (PD): despre "metodele" electorale anunţate de liderul de Gorj Nicolae Mischie (PSD)

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, este pasibil de săvîrşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă pune în practică refuzul de a-i primi în audienţă pe gorjenii care nu vor participa la referendumul pentru modificarea Constituţiei - a afirmat vicepreşedintele Partidului Democrat Emil Boc.

El a adăugat că declaraţia lui Mischie este "inadmisibilă" într-o democraţie şi e "condamnabilă din punct de vedere politic, civic şi moral". "Este un gest inadmisibil care nu face decît să adîncească neîncrederea oamenilor simpli în clasa politică, pentru că cetăţenii se vor simţi simple marionete în mîna politicienilor. În democraţie, prezenţa sau absenţa la vot rămîne la latitudinea fiecăruia, iar de acest drept nu poate în nici un caz să fie condiţionată primirea în audienţă" - a explicat Boc.

Vicepreşedintele PD a mai spus că Mischie este un demnitar care are obligaţia de a susţine audienţe cu cetăţenii, fără a pune condiţii în acest scop. Cît priveşte ideea lui Nicolae Mischie de a recompensa acele Consilii locale care au cea mai ridicată prezenţă la vot cu 20 de milioane de lei, Boc consideră că aceasta "compromite ideea de democraţie în România şi întăreşte convingerea cetăţenilor că alegerile nu pot fi cîştigate decît prin mită".