Senatorul PSD Gheorghi Prisăcaru: condescendent faţă de PD

Statutul Partidului Democrat în Internaţionala Socialistă este supus unei noi evaluări ca urmare a îndepărtării acestui partid de la valorile social-democraţiei - a susţinut senatorul PSD Gheorghi Prisăcaru.

Această evaluare poate duce la o excludere sau degradare, a afirmat Prisăcaru. El a precizat că nu ştie cînd va fi realizată această reevaluare, dar a arătat că PD "este în atenţia” Internaţionalei Socialiste ca urmare a întregii evoluţii a partidului din ultima perioadă.

El a adăugat că PSD a oferit PD posibilitatea unei fuziuni. "Cred că poarta PSD rămîne deschisă pentru PD în vederea unei fuziuni prin absorbţie" - a conchis Prisăcaru.

PSD a fost primit, săptămîna trecută, în Internaţionala Socialistă. Reprezentanţii PD au votat împotriva admiterii PSD la Congresul Intenaţionalei care a avut loc în Brazilia.

În replică, vicepreşedintele PD Sorin Frunzăverde a afirmat că Internaţionala Socialistă nu realizează nici o evaluare în privinţa PD, iar relaţiile democraţilor cu acest for sînt "foarte bune" în acest moment.