Ştirea zilei

Potrivit aceluiaşi sondaj, o majoritate covîrşitoare consideră că Executivul a luat foarte puţine măsuri pentru combaterea corupţiei,

Potrivit datelor prezentate de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, persoanele intervievate consideră, în proporţie de 47 la sută, că de la venirea la putere a PSD corupţia a crescut, 32 la sută că a rămas la fel şi doar şapte la sută că a scăzut.

Actualul Guvern nu a luat nici o măsură pentru combaterea corupţiei, consideră 17 la sută dintre repondenţi, peste jumătate (53 la sută) dintre români apreciind că măsurile luate au fost puţine sau foarte puţine.

Reducerea corupţiei este domeniul menţionat cel mai des la capitolul nemulţumiri legate de activitatea Guvernului, proporţia atingînd 79 la sută, mai mare decît a celor nemulţumiţi de nivelul de trai (78 la sută).

Sondajul, avînd ca temă "Corupţia şi inegalitatea socială", a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, în perioada 1-19 octombrie, pe un eşantion de 2035 de persoane, marja de eroare fiind de plus/minus 2,3 la sută.