Santa Barbara: mandat de arestare pe numele lui Michael Jackson

Michael Jackson se va preda în cursul zilei de astăzi autorităţilor califoniene care au emis pe numele megastarului muzicii pop americane un mandat de arestare cu acuzaţii de pedofilie. Şeriful Districtului Santa Barbara Jim Andreson a precizat care este poziţia oficială în acest caz.

“Pe numele domnului Jackson a fost emis un mandat de arestare în baza unor acuzaţii de molestare sexuală. Cauţiunea stabilită acestui mandat este de 3 milioane de dolari. Domnului Jackson i se dă posibilitatea de a se preda de bună voie într-o limită precisă de timp” – a declarat şeriful Jim Andreson din districtului californian Santa Barbara. Unde se află ferma cîntăreţului american şi unde – potrivit anchetatorilor s-ar fi produs abuzul sexual asupra unui copil de 14 ani.

Prin reprezentanţi, Jackson se declară complet nevinovat şi afirmă că va dovedi în instanţă acest lucru. El susţine că astfel de acuzaţii apar de fiecare dată cînd pregăteşte cîte o nouă producţie discografică, ceea ce se întîmplă şi acum.

În 1994, acuzaţii similare de pedofilie s-au încheiat cu o înţelegere între Jackson şi părinţii copilului implicat, întelegere care l-a costat pe Michael Jackson mai multe milioane de dolari. În urma acestei întelegeri, împotriva lui Jackson nu a mai fost depusă nici o plîngere şi nu a fost formulată nici o acuzaţie în justiţie. Legislaţia Californiei pedepseşte acte dovedite de acest tip cu închisoare de la 3 la 8 ani.