Ministrul de externe israelian Silvan Shalom aşteptat la Washington

Conflictul israelo-palestinian înregistrează noi evoluţii violente. 7 colonişti israelieni au fost răniţi de tiruri de armă trase de palestinieni înarmaţi lîngă Nablus în Cisiordania. Autobuzul cu care călătoreau victimele se îndrepta către mormîntul lui Iosif. Din motive de securitate armata israeliană a interzis pelerinajele la acest important loc de rugăciune, însă unii evrei nu ţin cont de ordinele militarilor.

Aseară vehicule blindate israeliene au făcut un raid în tabăra de refuigiaţi pelastinieni Jenin tot din Cisiordoania. S-au înregistrat schimburi de focuri, însă pînă la această oră nu sînt raporate victime. Raidul a avut loc după ce joi, în GAZA o intervenţie similară a armatei siraeliene s-a soldat cu moartea a 6 palestinieni şi cu rănirea altor 17.

Incidentele prefaţează nefericit consultările ce vor avea loc în partea a doua a zilei de astăzi la Washigton între Secretarul departamentului de stat american Colin Powell şi omologul său israelian Silvan Shalom. Cei doi vor analiza modialităţile de relansare a procesului de pace în Orientul Mijlociu.