Ovidiu Brînzan uimit de atitudinea adoptată de AFPM

Ministrul Sănătăţii Ovidiu Brînzan este de părere că tonul Asociaţiei Furnizorilor şi Producătorilor de Medicamente (AFPM) este nejustificat de dur, cu atît mai mult cu cît achitarea datoriilor pentru anul 2002, susţine ministrul, este în curs de desfăşurare.

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a informat Delegaţia Comisiei Europene din România despre faptul că Guvernul român este "neserios" şi "refuză, în mod iresponsabil", să plătească marfa pe care spitalele au folosit-o în anul 2002, sumele asiguraţilor fiind folosite în alte scopuri.

Potrivit unui comunicat, asociaţia a luat hotărîrea ca, începînd cu 1 ianuarie 2004, să sisteze total livrările de produse medicale către spitalele ce au datorii datând din anul 2002. În această situaţie se găsesc peste 90 la sută din spitalele din România.

Ministrul Sănătăţii îi aşteaptă astăzi la masa negocierilor atît pe reprezentanţii Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale, cît şi pe cei ai Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România.