Ştirea zilei

infracţionalităţii, încadrîndu-se în negocierile de aderare a României la UE, mai precis, privind Capitolului 24 - Justiţie şi Afaceri interne.

În ceea ce priveşte colaborarea la nivelul ministerelor de Justiţie român şi austriac, Iliescu a precizat că se discută între altele despre transferul infractorilor români din Austria în România, ca şi despre posibilitatea ca Austria să acorde României asistenţă financiară pentru construirea unui penitenciar.

Prezent la convorbiri, Ministrul român al Justiţiei Rodica Stănoiu a apreciat că este un proiect "fezabil" şi că elementele concrete ale acestuia le va discuta cu omologul său austriac, cu ocazia participării săptămîna viitoare, la Dublin, la reuniunea miniştrilor de Justiţie din ţările membre UE şi candidate.

Cancelarul austriac, Wolfgang Schuessel, a declarat că acordul pe care România şi Austria îl negociază pentru transferul deţinuţilor români în ţară este foarte important pentru creşterea gradului de securitate în cele două ţări. Schuessel a precizat că este de acord ca Austria să contribuie financiar la construirea unui penitenciar în România în acest scop.