Mircea Geoană: opiniile Emmei Nicholson şi ale lui Arie Oostlander sînt izolate

Ministrul român de Externe, Mircea Geoană a declarat, după ce a discutat marti la Bruxelles cu Emma Nicholson şi Arie Oostlander, că opiniile exprimate anterior de aceştia la adresa României sînt "izolate" şi "foarte multă lume a fost surprinsă" de propunerea lui Oostlander.

Baroneasa Emma Nicholson, raportorul Parlamentului European pentru România, a difuzat, săptămîna trecută, după şedinţa Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European, un comunicat în care critica dur "încălcarea de către România a moratoriului asupra adopţiilor internaţionale şi a Convenţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului", cerînd explicaţii oficialilor români şi intervenţia Comisiei Europene.

Europarlamentarul Arie Oostlander a cerut în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European suspendarea negocierilor de aderare cu România, apreciind că situaţia politică şi a statului de drept s-a deteriorat grav. Europarlamentarul intenţionează să depună un amendament la raportul privind România prin care va cere ca negocierile să fie oprite.