Octav Cozmîncă ar prefera anchetarea adopţiilor din timpul guvernării anterioare

Preşedintele executiv al PSD, Octav Cozmîncă, a declarat că va propune PNA să cerceteze mai întîi perioada în care s-au făcut cele mai multe adopţii internaţionale. Cozmîncă reacţiona astfel la propunerea PNL, care a solicitat PNA ca verificările să se facă în ordine cronologică descrescătoare.

Agenţia Mediafax relatează că Preşedintele PNL, Theodor Stolojan, a solicitat, vineri, PNA să ancheteze toate cazurile de adopţii internaţionale, pe întreaga perioadă în care cetăţenii străini au înfiat copii din România şi nu doar în ultimii zece ani, iar verificările să se facă în ordine cronologică descrescătoare.

Stolojan a declarat textual: "Anchetarea în ordine cronologică descrescătoare este necesară pentru ca toate cazurile semnalate recent de Comisia Europeană să fie elucidate urgent şi prezentate opiniei publice. Anchetarea cu prioritate a adopţiilor făcute în spatele uşilor închise, cu girul actualului premier, este cu atît mai justificată cu cît s-a dovedit că Adrian Năstase are obiceiul de a ascunde dovezi care îi periclitează credibilitatea, după cum s-a întîmplat cu scrisoarea de la Comisarul European Verheugen".