AIEA: Iranul trebuie să adopte o atitudine transparentă

Consiliul guvernatorilor Agentiei Natiunilor Unite pentru energie atomica a fost convocat la Viena pentru a discuta situatia din Coreea de Nord, Libia si Iran. Primul subiect al agendei il constituie Iranul si presedintele agentiei Mohamed El Baradei a declarat ca Iranul a esuat in octombrie, anul trecut, sa ofere informatii complete asupra tehnologiilor de productie a unui element ce poate fi folosit la fabricarea bombei atomice.

Dupa intilnire, purtatorul de cuvint al agentiei, Melissa Fleming a declarat: “Este extrem de importnat ca Iranul sa fie cit se poate de deschis si de transparent si sa vina cu toate informatiile care ne-ar putea ajuta in investigatiile noastre. Si nu numai atit – dar si tarile care au furnizat tehnologie Iranului trebuie sa ne permita accesul la mostre si verificari ale mostrelor comparindu-le cu cele din Irak, under am gasit urme de uranium imbogatit.

Anterior, oficialitatile de la Teheran au cerut Agentiei Natiunilor Unite sa puna capat cercetarilor in legatura cu Iranul.